5 redenen waarom de adoptie van Bitcoin sterker is dan ooit

5 redenen waarom de adoptie van Bitcoin sterker is dan ooit


Reden # 1

Bitcoin is veiliger geworden. Vergeleken met een jaar geleden is de rekenkracht die door gebruikers over de hele wereld op het Bitcoin-netwerk is ingezet meer dan verdubbeld. Hoe weten we dit? Omdat de beste statistiek voor het bijhouden van die rekenkracht – de hashratio – is gestegen van 17 miljoen terahashes per seconde in januari 2018 naar 38 miljoen vandaag. Hoe hoger deze ratio is, hoe moeilijker het wordt voor iemand om een “​​51% aanval” te maken. Men schat dat, om zo’n enorme operatie uit te voeren, het hackers ongeveer $ 280.000 per uur zou kosten.


Reden # 2

Het aantal dagelijkse actieve adressen is stabiel. Het aantal Blockchain.com gebruikers is gestaag toegenomen in de afgelopen vier jaar. Het probleem is dat oude adressen bijna nooit worden verwijderd, dus voor een reality check, kijken we ook naar het aantal dagelijkse actieve gebruikers op het Bitcoin netwerk. We merken dat sinds april vorig jaar ongeveer een half miljoen adressen elke dag actief zijn, een goede maatstaf voor de trends in gebruik. In een “bear market”, is dit soort stabiliteit is een bemoedigend teken.Reden # 3

Het transactievolume is verdubbeld. Vanaf de piek in 2017 zijn de dagelijkse transacties van Bitcoin gedaald tot 135.000. Gezien de prijscrash, komt dit niet als een verrassing. Maar sindsdien zijn de transacties, ondanks de aanhoudend zware markt, gestaag verbeterd tot 276.000 per dag. Dat is verdorie gezond! Het vertelt ons dat, eens de koorts en de waanzin uit de markt werden geperst, de sterkere en stabielere handen de overhand hebben genomen en actiever werden.


Reden # 4

De gemiddelde transactiekosten bedragen maximum 25 cent. Op het hoogtepunt van 2017 waren Bitcoin-transactiekosten vaak hoger dan de transactie, wat natuurlijk niet aantrekkelijk leek. Maar nu zijn ze niet alleen van die belachelijke pieken gevallen, ze zijn ook geëgaliseerd in een zeer betaalbaar en comfortabel bereik. Momenteel bedragen de totale vergoedingen die worden betaald aan miners op het netwerk ongeveer 76.000 dollar per dag. Aangezien dat voor ongeveer 300.000 verschillende transacties is, is de gemiddelde vergoeding slechts ongeveer 25 cent per transactie. Dat is goedkoop en een andere positieve factor voor adoptie!Reden # 5

Het Lightning Network van Bitcoin is sterk gegroeid. Het Lightning Network is in feite een Bitcoin-upgrade die het netwerk sneller en schaalbaarder maakt. In de loop van 2018 bleef de capaciteit van het Lightning Network groeien, zelfs toen de prijs van de Bitcoin bleef zakken. Aan het begin van het jaar kwam het project net van de grond en waren er vrijwel geen nodes, nu zijn er het ongeveer 2.600. Wat nog belangrijker is, is dat er veel meer ruimte is om te groeien, met in wezen geen limiet aan de capaciteit van het netwerk.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *