Bitcoin ETF-goedkeuring kan EU-regelgeverskwesties over Crypto verlichten

Bitcoin ETF-goedkeuring kan EU-regelgeverskwesties over Crypto verlichten


Sinds de geboorte van Bitcoin bevinden crypto-assets zich in een grijze zone van regelgeving. Jarenlang lieten regelgevers over de hele wereld deze industrie achterwege, schijnbaar dachten ze dat cryptocurrencies geen bonafide bedreiging vormden voor de samenleving. Echter, na de komst van Silk Road, Mt. Gox en de monumentale rally van 2017, hebben gevestigde regeringsleiders massaal geprobeerd deze nieuwe technologie te verslaan.Hoewel er inspanningen worden geleverd, bepalen veel entiteiten nog steeds aan welke tekortkomingen cryptocurrencies ten prooi vallen, waardoor een moeilijke omgeving ontstaat voor innovators en vooruitstrevende denkers.

Europese autoriteit bezorgd over Crypto


De ESMA, het interne financiële agentschap van de EU in Parijs, heeft onlangs een diepgaand rapport uitgebracht over “crypto-activa.” In de 49 pagina’s tellende inleiding over hoe de regionale toezichthouders zich zouden moeten buigen over digitale valuta, heeft ESMA actuele problemen met de onderliggende crypto-markt geschetst. Hoewel het document lang was, werd een thema al snel duidelijk.

De Europese financiële adviesgroep verklaarde dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin, aanzienlijke bedreigingen kunnen vormen voor beleggersbescherming en marktintegriteit. Via het rapport legde de ESMA uit dat zij momenteel een reeks relevante kwesties met de sector zelf bekijkt. Met name vestigde de organisatie de aandacht op marktvolatiliteit, fraude, witwaspraktijken, marktmanipulatie en cyberaanvallen van meerdere miljoenen dollars.ESMA-analisten en onderzoekers hebben ook uitgelegd dat de liquiditeit in de meeste cryptocurrency-markten ondiep is, wat betekent dat beleggers vaak “beperkte mogelijkheden” hebben om hun posities te verzilveren als het nodig is. Het gedetailleerde rapport uitgelegd:taalp
“Deze problemen zijn niet uniek voor crypto-handelsplatforms maar ze kunnen worden verergerd vanwege hun hoge prijsvolatiliteit en vaak lage liquiditeit.”


Met het oog op deze duidelijke onvolkomenheden heeft de ESMA lokale overheden geadviseerd om zich te onthouden van het formeel legaliseren van deze activaklasse. Bovendien waarschuwde het door de E.U. gesteunde orgaan toekomstige beleggers van cryptocurrencies om ​​dergelijke situaties te voorkomen, waardoor het duidelijk wordt dat digitale activa geen gezond financiëel instrument zijn. En als zodanig pleitte de ESMA voor een universele regelgeving, die de voordelen van crypto en gerelateerde technologieën kan benadrukken, terwijl onderliggende gebreken kunnen worden aangepakt.

De aanleiding van het recente rapport van de ESMA ligt bij Gemini, een gereguleerde, in New York gevestigde crypto-startup, die begonnen is aan een campagne om de reputatie van crypto te verbeteren. Gemini, geleid door de Bitcoin-investeerders Winklevoss, begonnen recentelijk advertentieruimtes te plaatsen over de hele Big Apple.Ongeacht, bedrijven blijven vooruit marcheren in hun inspanningen om een ​​crypto-ondersteund concept te lanceren op enkele van Amerika’s grootste financiële exchanges. De New Yorkse investeringsmanager Wilshire Phoenix heeft recentelijk een semi-Bitcoin ETF-applicatie gelanceerd. Het bedrijf dat beweert dat deze unieke strategie de volatiliteit zou verminderen, waardoor de SEC mogelijk wordt geprikkeld om groen licht te geven.Vlak na de indiening contacteerden de Winklevoss Twins Fortune’s om mee te delen dat Gemini van plan is een Bitcoin ETF te lanceren, zelfs als een volwaardige regelgevende start van het beleid nog eens zes jaar in beslag neemt.Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *