CRYPTO, MAAR NIET ZOALS U HET KENT

CRYPTO, MAAR NIET ZOALS U HET KENT


Nicolas Vereecke is hoofd van de afdeling Crypto bij Cashfree, een bedrijf voor mobiele betalingen. De in België gevestigde start-up wil de brug slaan tussen de oude financiële wereld en de nieuwe en doet dit via een gecentraliseerde oplossing. Peer-to-peer transacties vormen de levensader van de blockchain-technologie, de grondbeginselen van de eerste cryptocurrency Bitcoin omvatten: ‘veranderen van het financiële paradigma’ en ‘decentraliseren van internationale banksystemen’.


Meer informatie hierover is te vinden in de originele whitepaper die werd gepubliceerd door ‘Satoshi Nakamoto’ (het pseudoniem dat wordt toegeschreven aan de makers van Bitcoin).


cashfree.be

Profiel: Cashfree en NicolasCashfree is het bedrijf achter een ‘bankonafhankelijke’ mobiele betalingsapplicatie gericht op de B2C-markt, waardoor gebruikers hoofdzakelijk verkopers kunnen worden. Een voorbeeld van een use case, zijnde lokale retailers toe te staan ​​cryptocurrency als betaalmiddel te laten accepteren.

Met het doel om wijdverspreide blockchain-acceptatie aan te moedigen, biedt de Cashfree app gebruikers hetzelfde gebruiksgemak en eenvoud als fiat-betalingen aan.

Zoals Nicolas het zegt:


“Tot blockchain-technologieën zo gebruiksvriendelijk worden dat zelfs uw oma ermee kan betalen, zijn we van plan onze systemen gecentraliseerd te houden”.

Dat is juist. Cashfree neemt helemaal geen blockchain-technologie op in zijn platform en is ook op dit moment volledig gecentraliseerd. Het is de bedoeling dat toekomstige versies meer geavanceerde gebruikers compatibiliteit en ondersteuning kan bieden voor elke transactionele blockchain.

Oplossingen voor betalingen: Beyond BlockchainPayPal en andere dominante krachten in de betalingssector identificeren de potentiële en zeer relevante dreiging van op de blockchain gebaseerde concurrenten.

Revolut en Wirex zijn bijvoorbeeld relatief succesvol op internationale schaal, die beide uit het Verenigd Koninkrijk komen. Op dit moment is het VK vooral bezig met hun beruchte Brexit-deals en het land heeft bepaald om cryptocurrency op een laag pitje te zetten, zowel institutioneel als juridisch gesproken.

Cashfree is daarentegen gevestigd in België.

België huisvest niet alleen het hoofdkwartier van de EU, maar wat nog belangrijker is, is dat het land in de loop van 2018 herhaaldelijk in de crypto-media is verschenen als gevolg van zijn standvastige opstelling ten aanzien van regelgeving. Meestal als gevolg van de beruchte ‘Blacklist’ van de FSMA.

Desondanks verklaarde Nicolas dat zowel hij als Cashfree van mening zijn dat regelgeving zowel wenselijk als noodzakelijk is, daarbij verwijzend naar de frequente koersverliezen als gevolg van oplichting en mislukte projecten.

Dit zal waarschijnlijk ook leiden tot een grotere versnelling van cryptocurrency-acceptatie
Technologie, partnerschips en wetgeving


Zoals eerder vermeld, is de kern van de betaaloplossing aangeboden door Cashfree gecentraliseerd en maakt het geen gebruik van blockchain-technologie, maar het is de bedoeling om elke transactionele blockchain “ongeacht het consensusmechanisme” in de toekomst te ondersteunen, “zolang het voldoende is veilig te stellen.”

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat Nicolas Vereecke de toegangsproblemen bij de aanschaf van cryptocurrencies voor niet-technische gebruikers wil overstijgen, met behulp van een systeem dat compatibel is met de veelheid van huidige opties die op de markt beschikbaar zijn.

Achter Cashfree zit een netwerk van verweven technische hardware- en softwarefuncties, naast high-level corporate partnerships, zoals Ibanity en Microblink en het gebruik van openbare of gestandaardiseerde protocollen.

Nicolas Vereecke ziet verhoogde regels in een positief licht als het gaat om erkende betaalinstellingen in alle soorten en maten. Als het gaat om het toestaan ​​van toegang van derden tot bankrekeningen, moeten gebruikers weten dat deze derde partijen grondig zijn doorgelicht en onderworpen zijn aan permanent wettelijk bestuur.

“Oplichters en mensen die gewoon snel geld willen verdienen, zullen nooit gereguleerd worden (net zoals ze nooit op een belangrijke beurs zouden worden genoteerd), en dit zal beleggers vertrouwen geven.”


“Het feit dat Cashfree, een erkend betalingsinstituut, zoveel due diligence heeft moeten doorlopen om gereguleerd te worden, suggereert dat de gemiddelde kwaliteit van bedrijven die een STO doen dramatisch zal toenemen.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *