Onderzoek : Crypto & Politiek

Onderzoek : Crypto & Politiek

Bitcoin wordt beschouwd als neutraal maar het is duidelijk dat de invloed ervan in politieke kringen toeneemt. Als gevolg hiervan heeft dit verschillende onderzoekers aangezet om de huidige ideologie in het politieke toneel te identificeren.

Wat is de werkelijke politieke ideologie van de Cryptocurrency-gemeenschap?

Bitcoin heeft een democratische en neutrale aard, zoals we weten behoort de munt niet tot een bepaalde politieke groep of zelfs maar tot een groep in het algemeen. Maar er zijn enkele waarnemers, zoals professor Harold James, die deze digitale asset als een bedreiging beschouwen.

Hij beschouwt het als een bedreiging, niet alleen voor de huidige financiële systemen, maar ook voor het politieke toneel. Bovendien geloven andere individuen dat de meeste bitcoin-enthousiastelingen een bepaalde politieke leerschool hebben. Een uitstekend voorbeeld hiervan is professor David Golumbia. Hij beweert dat aanhangers van bitcoin en blockchain geabonneerd zijn op een of andere vorm van cyber liberalisme. Dit is niet alles, er was nog een recente opmerking van Peter Ryan, waarin hij zei dat sommigen beweren dat de crypto-markt politiek getint is, waar anderen beweren dat dit een technologie is die het huidig monetaire beleid van de centrale bank overgenomen heeft. Hij concludeerde verder dat de 52% van de groeiende cryptomarkt eigenlijk rechts is en 45% links.

Research conducted attempts to uncover the political leaning within the crypto community


Amerikaanse politici beginnen Bitcoin te omarmen

Bitcoin wordt door een aantal politici uit verschillende politieke groeperingen geadopteerd, omdat veel van de kandidaten hun donaties in Bitcoin willen ontvangen. Denis Richardson, de staatssecretaris van Oregon, heeft in juni 2018 een verzoek ingediend om de politieke campagnes die in de staat Oregon worden uitgevoerd, het recht te geven om donaties te ontvangen in Bitcoin en andere munten binnen de crypto-markt.

In augustus 2018 werd door de Fair Political Practices Commission in Californië voorgesteld dat de politieke donaties( in cryptomunten), moeten worden beschouwd als contante bijdragen, dit om te voldoen aan de wetgeving van de staat.Maar dit werd niet door iedereen geaccepteerd, de staten Kansas en North Carolina weigerden deze petitie te tekenen.


Met als gevolg, de politici die de crypto wereld omarmen, zien een booming in de cryptodonaties geschonken door bedrijven. Laten we Bitplay als voorbeeld nemen, het biedt nu al de nodige tools die kunnen helpen bij het vergemakkelijken van de politieke bijdragen in Bitcoin.

We kunnen hieruit afleiden dat crypto en politiek wel degelijk beste vriendjes zijn en zich zowel een linkse als rechtse vriend mag noemen.

Airdrop-Shop-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *