TEZOS

TEZOS


Tezos is een cryptocurrency ontwikkeld in de VS door de voormalige Morgan Stanley-analist Arthur Breitman. Tezos is een Ethereum-achtige blockchain die dApps en slimme contracten herbergt. Het eigen token, XTZ, staat in de volksmond bekend als de Tezzie. Het platform gebruikt input van de gemeenschap om de tekortkomingen te verbeteren en een snel, veilig en efficiënt blockchain-platform te creëren. Het kwam echter het afgelopen jaar verwikkeld in juridische problemen.

Tezos beschouwt zichzelf als de laatste cryptocurrency die je ooit nodig zal hebben. De ICO haalde in juli 2017 66.000 BTC en 361.000 ETH binnen, op basis van deze belofte. Het heeft zelfs een investering van $ 1,5 miljoen opgeleverd van durfkapitalist Tim Draper.

En als je dacht dat Bitcoin versus Bitcoin Cash een bittere strijd was, wacht dan maar – er is drama op komst.

Arthur en zijn vrouw Kathleen confronteerden Johann Gevers, de president van de in Zwitserland gevestigde Tezos Foundation, die het geld van de ICO controleerde. De Breitmans houden nog steeds de controle over de broncode van Tezos en ander intellectueele eigendommen van Dynamic Ledger Solutions, een bedrijf uit Delaware.Door DLS te creëren zonder het openbaar te maken terwijl hij nog steeds bij Morgan Stanley werkte, kreeg Breitman een boete van $ 20.000 van de Financial Industry Regulatory Authority.

Deze backend-gevechten vertraagden de release van de tezzies die tijdens de ICO werden gekocht en vier rechtszaken werden aangespannen tegen iedereen die bij Tezos betrokken was.

Voordat we bepalen of Tezos een levensvatbaar project is of in een rechtszaak zal worden begraven, kijken we eens naar de prestaties van de XTZ-munt op de markt.Tezos Samenvatting

Tezos is verwikkeld in controverse en in gevechten, hoewel het doorwerkt om de ontwikkeling voort te zetten met de hulp van de gemeenschap. De bèta staat nog in de kinderschoenen en de basis mist belangrijke partnerschappen en dApp’s die het netwerk kunnen laten groeien. Toch heeft het verschillende sleutelfactoren in zijn voordeel.


  • Tezos is een van de meest gefinancierde ICO’s in de geschiedenis en heeft $ 232 miljoen opgehaald in BTC en ETH.
  • De Tezos Foundation verving een aantal belangrijke bestuursleden, waaronder president Johann Gevers.
  • Het Tezos-netwerk bevindt zich momenteel in bèta terwijl het bugs uitwerkt. Het heeft een bug bounty-programma om het proces te versnellen.
  • Om de bedrijfskosten te helpen betalen, accepteerde Tezos een investering van $ 1,5 miljoen van Tim Draper, een venture capitalist, die nu 10 procent van de DLS bezit, die de controle behoudt over Tezos IP.


Met de stukken op de juiste plek, heeft Tezos een kans van slagen. Het hoeft alleen maar een weg te vinden uit de juridische problemen die het tegenhouden. Of het zijn doel bereikt om de laatste cryptocurrency te zijn of als een waarschuwend verhaal voor andere ICO’s eindigt, valt nog te bezien.

Wat er ook gebeurt, het is een crypto om naar te kijken in 2019 en daarna.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *