Top 3 fouten die beleggers maken bij het beheer van hun holdings met cryptocurrency

Top 3 fouten die beleggers maken bij het beheer van hun holdings met cryptocurrency

Geld is ouder dan de geregistreerde geschiedenis. Zolang er geld bestaat, zullen er ook vervalsers en oplichters zijn. Beschermers van valuta hebben duizenden jaren besteed aan het voorkomen van vervalsing: denk maar aan het geld van vandaag, die worden afgedrukt met speciale kleurstoffen op een watermerk-papier, serienummers, “beveiligingsdraden” en zelfs hologramstrips. Cryptocurrencies hebben, vanwege hun algoritmische veiligheid en hun consensus-mechanismen, over het algemeen geen vervalsingsproblemen.


Helaas gaan crypto-houders er vaak van uit dat deze beveiliging tegen fraude immuniteit voor alle verlies betekent. Cryptocurrencies bieden nieuwe manieren om te investeren en deel te nemen aan de economie, maar ze eisen ook dat gebruikers zich inspannen en voorzorgsmaatregelen nemen.Er zijn veel cryptocurrency wallets op exchanges zoals CoinCheck, Bitfinex of Poloniex. Deze exchanges bieden gebruiksgemak, maar hun interne beveiliging is niet altijd wat gebruikers voor ogen hebben. Vandaar dat de meeste ‘hodlers’ denken dat je in minstens één crypto wallet moet investeren.1. Crypto behandelen als een bank

De naam “Mt. Gox ” bezorgt nare gevoelens bij oude crypto-houders: het Japanse bedrijf, nu failliet maar eens de grootste beurs, werd in 2011 gehackt voor 1,35 miljoen BTC en in 2014 voor $ 450 miljoen valuta. Meer recentelijk kostte een hack in 2016 gebruikers van Bitfinex $ 72 miljoen, wat resulteerde in een controversiële strategie om de verliezen in de nasleep van de gebruikersbasis te socialiseren. De beveiliging is zeker verbeterd in de hele sector, maar beleggers moeten niettemin maatregelen nemen om hun holdings permanent te beveiligen.

Zoals het InfoSec Institute vorig jaar schreef, blijven er kwetsbaarheden over. Helaas behandelen veel beleggers beurzen alsof ze banken zijn, wat natuurlijk zo niet is. Op institutioneel niveau voorkomt de Federal Deposit Insurance Company van de Verenigde Staten dat individuele beleggers hun geld verliezen, zelfs als hun bank een fiscale ramp lijdt en faalt. Op individueel niveau moet een bank of creditcardbedrijf de account van een gebruiker -indien deze misbruikt wordt- herstellen en de gestolen bedragen vergoeden .


2. Neglecting Taxes


Hoewel de meeste cryptocurrencies geen deel uitmaken van de overheid, nemen beleggers te vaak aan dat overheden daarom geen belang hebben bij crypto-inkomsten. Exchanges zijn begonnen met het aanbieden van belastingadvies aan de grootste beleggers, maar de overgrote meerderheid moeten het voorlopig op eigen houtje oplossen.In de Verenigde Staten blijft de fiscale situatie voor cryptomunten op zijn minst vaag, omdat de Internal Revenue Service een ietwat onduidelijke uitspraak heeft gemaakt, maar belastingdeskundigen zijn het erover eens dat beleggers het verkeer van hun munten, de datum van aankoop en de prijs moeten volgen.


3. Verlies van Cryptocurrency Wallet


Stel dat u uw spaargeld contant ophaalt bij de bank en het in een zak in uw kelder legt. Als je kelder overstroomd, als ratten aan je geld knabbelden, of als de boiler een vonk veroorzaakt, zou je kunnen denken dat je geld, nu doorweekt, versnipperd of verbrand, waardeloos zou zijn. Het Amerikaanse Bureau voor Gravure en Printing biedt een gratis service om de “verminkte” valuta te vervangen. Je krijgt een les in fiscale verantwoordelijkheid, een geweldig verhaal voor komende feestjes en je geld terug.
Papieren portefeuilles voor cryptocurrencies, hoewel hun offline karakter hen beschermt tegen hackers, bieden geen vergelijkbare bescherming tegen vernietiging. Stel dat je papieren portefeuille is opgevouwen en opnieuw gevouwen tot de cijfers van je privésleutel beginnen weg te slijten. Stel je voor dat een deel ervan nat wordt: je bent alles kwijt wat daar was opgeslagen. En, natuurlijk, als je je papieren portemonnee verkeerd transfereert, heb je totaal geen verhaal meer. In 2017 was ongeveer 4 miljoen bitcoin uit de circulatie verdwenen.


GET YOUR FREE CRYPTO!


De technologische vooruitgang heeft het gebruiksgemak al vergroot; ‘Coole portemonnees’ bijvoorbeeld, combineert de veiligheid van papieren portefeuilles met de duurzaamheid die ze altijd hebben gemist, terwijl ze ook, net als beurzen, een grotere liquiditeit toestaat. Terwijl we verder gaan in het tweede decennia van cryptocurrency, ben ik er zeker van dat veel van dergelijke innovaties om de hoek liggen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *