Verzekeringen moeten een grote spelen als crypto wil floreren

Verzekeringen moeten een grote spelen als crypto wil floreren


In 2018 werd wereldwijd meer dan 1 miljard dollar aan crypto gestolen door hackers. Beveiligingsbedrijf CipherTrace deelde mee dat het bedrag vorig jaar 3,5 keer hoger was dan dat van 2017. Dit is waarschijnlijk de reden waarom veel experts unaniem eens zijn dat verzekeringen een grote rol zullen moeten spelen als cryptocurrency wil floreren.

Cryptocurrency exchanges en handelaars (vooral in opkomende markten zoals Azië) hebben te maken gehad met bedreigingen door hackers en dit heeft hun groei ernstig belemmerd. Grote spelers en grote fondsbeheerders zijn weggebleven van het beleggen in crypto-activa, voornamelijk omdat crypto, in tegenstelling tot andere activa, meestal niet-verzekerd zijn of op zijn best onderverzekerd. Crypto-bedrijven hebben moeite om hun bedrijfsmiddelen tegen hacks of diefstallen te verzekeren, vanwege het matig inzicht van potentiële risico’s in cryptohandel en het gebrek aan crypto-verzekeringsmaatschappijen op de markt.Er zijn meer dan 1500 cryptocurrency exchanges in de wereld en de meeste zijn onderverzekerd. Dit is de reden waarom potentiële investeerders een afstand handhaven, ondanks het hebben van scherpe belangen. De situatie zou in de toekomst echter kunnen veranderen. Nu steeds meer financiële bedrijven de blockchain-technologie omarmen, is de verzekeringssector hierop beginnen inspelen, zij het zeer mild. BlockRe, een verzekeringsmaatschappij die zich uitsluitend op crypto-activa richt, is eerste in zijn soort en loopt voorop op het gebied van crypto-verzekeringen.

www.blockre.io

Deze cyclus brengt waarschijnlijk crypto-activa op één lijn met andere financiële diensten, maar een verzekering is dus noodzakelijk. Het hebben van een verzekering geeft beleggers een gevoel van veiligheid om meer te investeren, wat crypto-bedrijven helpt om geld toe te wijzen voor het ontwikkelen van geavanceerde beveiligingssystemen om hacking en andere vormen van digitale diefstallen te voorkomen.

Tot nu toe hebben slechts enkele grote verzekeringsmaatschappijen legale en toereikende verzekeringen aangeboden, en dat geldt ook voor bedrijven die al lange tijd in het spel zijn. Vandaar dat de markt in het algemeen niet wordt gerespecteerd. Deze trend zal binnenkort veranderen, omdat de crypto-markt als geheel volwassen wordt.

Bewustzijn met betrekking tot risico’s en veiligheid van digitale valuta neemt toe en verspreidt zich vrij snel. Verschillende recente incidenten van hacking breken de traditionele opvatting dat FIDC- en SIPC-type bescherming zich uitstrekt tot niet-gereguleerde digitale assets. Vandaar dat individuele houders en crypto-handelsfirma’s zich nu zorgen maken om de veiligheid, wat heeft geleid tot een toename van de vraag naar digitale beveiligingssystemen en verzekeringen. De verzekeringssector is nu begonnen met het zien van de cryptocurrency-markt als een groot vooruitzicht. Er is echter nog een lange weg te gaan!

Tenzij de markten voor digitale bedrijfsmiddelen veiliger en verzekerd worden, zullen investeringen stabiel blijven. Desalniettemin groeit en rijpt crypto elke dag, met betrekking tot veiligheid en bewustzijn, wat verzekeraars en beleggers binnenkort zal prikkelen.

Get your free crypto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *