WALLETS

WALLETS

Zoals we dagelijks een portefeuille gebruiken voor onze euro’s in te bewaren is er een noodzaak aan een wallet voor de aangekochte (of op andere manier verkregen) crypto veilig te bewaren.

1.Online Wallets.

Altijd en overal bij je blockchain eigendommen kunnen, is voor veel mensen een belangrijke eigenschap van een online cryptocurrency wallet. Online wallets bieden een hoge mate van gebruiksgemak, een gebruiksvriendelijke interface en vereisen geen installatie op het apparaat van de gebruiker. Meestal biedt een online wallet de mogelijkheid om meerdere cryptocurrencies te bewaren en beheren vanuit 1 dashboard.

Een online wallet houdt in dat een derde partij, de wallet aanbieder, op treedt als platform om uw cryptocurrencies op te bewaren. Na registratie, doorgaans op de website van de wallet aanbieder, krijgt u een soort online bankrekening voor een of meerdere cryptovaluta’s. Deze kunt u vervolgens altijd via uw browser benaderen, maar bij sommige aanbieders ook via een mobiele app.

Online cryptocurrency wallets bieden soms ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de wallet nieuw cryptogeld bij te kopen, of om cryptocurrency te wisselen als het om een wallet in een online cryptovaluta beurs (exchange) betreft.

Omdat in het geval van een online wallet uw cryptocurrency eigenlijk is opgeslagen bij een externe partij, is het erg belangrijk om te zorgen dat u een betrouwbare wallet aanbieder kiest. Immers wilt u enerzijds dat hun platform de nodige veiligheidsmaatregelen biedt om te zorgen dat u niet gehackt wordt, maar anderzijds ook niet het risico lopen dat de aanbieder zelf er vandoor gaat met uw geld.Online wallet advies: Coinbase

Coinbase online wallet

Het platform van Coinbase is een zeer gebruiksvriendelijke maar bovendien ook relatief veilige online wallet voor BitcoinEthereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, enz.. Coinbase heeft een modern dashboard en is in het Nederlands beschikbaar. Daarnaast biedt men een aantal beveiligingsopties aan zoals 2-factor authenticatie en een digitale kluis (vault functie), waardoor Coinbase zelf niet aan uw bezittingen kan komen.

U kunt een gratis online wallet aanmaken en daarin veilig uw BTC, ETH en LTC beheren. Vanuit Coinbase is het ook mogelijk om deze cryptovaluta’s te kopen. Als u dat wilt, ontvangt u 10 euro cadeau wanneer u voor 100 euro aan cryptocurrency koopt


2. Software wallets.

Deze wallets kunnen worden geïnstalleerd op uw eigen apparaat, zoals een smartphone of computer. Software wallets kunnen worden onderverdeeld in hot wallets en cold storage wallets:


Hot wallets zijn op een manier verbonden met het internet, waardoor je altijd vanaf iedere locatie en ieder apparaat bij je cryptocurrency kunt komen. Dat is enerzijds handig, maar brengt anderzijds op beveiligingsrisico’s met zich mee.

Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dus ook alleen benaderd / geopend worden op het apparaat waar de software wallet op geïnstalleerd is. Uw cryptocurrency wordt dan bewaard op de harde schijf / het opslagmedium van het desbetreffende apparaat. Dat is veiliger dan een hot wallet, maar kan onhandig zijn omdat zonder het desbetreffende apparaat geen transacties uitgevoerd kunnen worden.


Multi-cryptocurrency Software Wallet

Voor beide soorten wallets is het belangrijk om de toegang tot de wallet goed te beschermen. Is de wallet bijvoorbeeld vergrendeld met een wachtwoord, dan kunt u zonder dit wachtwoord geen toegang meer krijgen tot de inhoud van de wallet. Crasht (de harde schijf van) het apparaat waar de software wallet op draait? Dan is het mogelijk dat u uw cryptocurrencies kwijt raakt!

Meestal stellen de ontwikkelaars en/of de community van de blockchain technologie een wallet beschikbaar welke speciaal voor de bijbehorende cryptomunt is gemaakt. 

Naast wallets welke bedoeld zijn om alleen 1 specifieke cryptocurrency in te bewaren, zijn er ook nog de zogeheten multi-cryptocurrency wallets: dit zijn (software) wallets waar meerdere cryptocurrencies tegelijk in kunnen worden bewaard.

Tot de beste multi-crypto wallets behoren onder andere Enjin Wallet, My Ether Wallet (ERC 20 tokens), Bitcloud, Abra,….


3. Hardware Wallets

Het bewaren van cryptocurrencies in een hardware wallet is veruit de veiligste methode.
Hardware wallets zijn speciale apparaten welke de geheime sleutel (private key) die nodig is om een transactie te autoriseren, veilig bewaart op het apparaat zelf.

Door de geavanceerde beveiligingsmaatregelen die een hardware cryptocurrency wallet met zich mee brengt, is het praktisch gezien onmogelijk dat uw Bitcoins of Altcoins nog gestolen kunnen worden. Bovendien is een hardware wallet, in tegenstelling tot een software wallet op een computer, niet kwetsbaar voor virussen en malware.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Hardware cryptocurrency wallet advies: Ledger Nano S

De multi-crypto hardware wallet van Ledger Nano S behoort tot de allerbeste, meest uitgebreide en meest veilige cryptocurrency wallets die vandaag beschikbaar zijn. Geavanceerde cryptografische beveiliging waarborgt de veiligheid van uw bezittingen in digitale valuta’s.

De cryptovaluta hardware wallet van Ledger ondersteunt verschillende cryptocurrencies zoals BTC, ETH, DOGE, DASH, STRAT, XRP. Het DEV-team van Ledger is constant bezig met nieuwe innovaties en daarom weten we zeker dat ook toekomstige populaire cryptovaluta’s ondersteund zullen worden door de Nano S. Naast een sterke beveiliging voor cryptocurrency transacties, ondersteunt de Ledger Nano S ook FIDO U2F: dit is een techniek waardoor de Ledger Nano S gebruikt kan worden om toegang tot (web)applicaties zoals Gmail en Facebook te beschermen.


Ledger Nano S cryptocurrency support

De Nano S hardware cryptocurrency wallet is online te koop op de website van Ledger voor een schappelijke prijs van €69,90 inclusief BTW. Een indicatie van de levertijd staat op de website vermeld.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Tip: indien u de Ledger wallet kwijt zou raken, kunt u uw wallet “terughalen” door middel van een herstelzin van 24 woorden. Dit is mogelijk met iedere BIP39 compatible wallet, maar het makkelijkste is om dit met een andere Ledger Nano S te doen. Als u dus zekerheid wilt hebben dat het niet fout kan gaan, koop dan direct 2 stuks.Ledger Nano S kopen (€69,90)


TREZOR hardware cryptowallet

TREZOR is een zeer veilige hardware wallet welke ontwikkeld is om digitale bezittingen te beschermen, zoals cryptocurrencies en inloggegevens. De TREZOR wallet zorgt er voor dat Bitcoin (en altcoin) transacties 100% veilig kunnen worden verstuurd, zelfs wanneer het apparaat waarop de transactie wordt uitgevoerd is besmet met een virus of malware.

TREZOR: Cryptocurrency Wallet

Transacties op een blockchain worden voorzien van een digitale handtekening om de geldigheid en de afkomst van een transactie te verklaren. Om een Bitcoin transactie te kunnen ondertekenen, is een speciale digitale sleutel (of een wachtwoord) benodigd. Deze geheime digitale sleutels worden versleuteld in de TREZOR wallet opgeslagen en kunnen alleen gebruikt worden wanneer de TREZOR gebruiker zijn pincode op het apparaat invoert en een transactie goedkeurt.

Het TREZOR apparaat zelf wordt dus gebruikt om een transactie goed te keuren, maar deze transactie moet natuurlijk ook ergens geinitieerd worden: daarvoor gebruik je een software wallet welke met TREZOR samenwerkt. Dat kan de officiele TREZOR software wallet zijn, maar ook een andere software cryptocurrency wallet zoals Coinpayments, Electrum of MyEtherWallet.

TREZOR ondersteunt verschillende cryptovaluta’s en kan zich daarom een volwaardige multi-cryptocurrency hardware wallet noemen. Populaire valuta’s die TREZOR onder andere ondersteunt zijn Bitcoin, Ethereum (+ alle ERC-20 tokens), Dash, Ethereum Classic, ZCash, Namecoin en Dogecoin.

De TREZOR is in het wit en in het grijs verkrijgbaar vanaf €89,- exclusief. Tegen een meerprijs kan de TREZOR wallet extra snel geleverd worden: dit duurt ongeveer 2 werkdagen met DHL. U kunt de hardware crypto wallet van TREZOR kopen door op de onderstaande knop te klikken, waarna u wordt doorverwezen naar de webshop van TREZOR. Betalen kan met Bitcoin of met creditcard.TIP: Als u 2 TREZOR wallets bestelt, kunt u de 2e gebruiken als back-up: dit betekent dus dat uw Bitcoins altijd veilig zijn, zelfs als u uw 1e TREZOR wallet kwijt raakt of deze kapot gaat.TREZOR wallet kopen (€89,-)

Naast deze 2 populaire wallets hebben we ook nog Keepkey en Digital Bitbox.(beide te koop bij Cryptomaan.nl.

Bron:      Cryptostart.nl


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *