ZUID-EUROPA, DE VOORTREKKER QUA BLOCKCHAIN & CRYPTO

ZUID-EUROPA, DE VOORTREKKER QUA BLOCKCHAIN & CRYPTO

Zuid-Europa maakt zich op om een ​​van de belangrijkste regio’s te worden voor cryptocurrency en blockchain-technologie. Begin december werd de Mediterranean Seven-overeenkomst ondertekend tussen Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Cyprus en Malta. Deze zeven landen werken samen om blockchain-technologie in het hele Middellandse Zeegebied te promoten en toe te passen. Deze zeven landen vormen samen een enorme economische groep met zeer opwindende innovaties als resultaat.


Malta

Malta heeft het afgelopen jaar verbazingwekkende dingen gedaan voor blockchain- en cryptocurrency-regulering. Bedrijven uit de hele wereld nodigen ze uit om zo hun bedrijf op te zetten in Malta. Sommige grote namen zoals Binance hebben hun basis naar Malta verplaatst en veel anderen zijn van plan in hun voetsporen te treden. Dus Malta heeft veel vooruitgang geboekt op het gebied van cryptocurrency. Voor een klein land als Malta kan het op de lange termijn grote invloed hebben op hun belastinginkomsten.Italie

Onlangs heeft de Italiaanse overheid een lijst gepubliceerd van dertig experts die zij samenbrengen om een blockchain-strategie te ontwikkelen. De groep is specifiek gericht op het identificeren van de use cases binnen de blockchain, dit zowel in de publieke als de private diensten. Het ontwikkelen van de nodige technische en regelgevende instrumenten om de adoptie van de technologie te bevorderen behoort ook tot hun takenpakket.


Spanje

De Spaanse regerende partij Partido Popular introduceert een wetsvoorstel rond zaken als belastingverlagingen voor cryptobedrijven. Ook kijken ze hoe ze een nationale raad voor cryptocurrency kunnen opzetten en natuurlijk snellere educatie van blockchain-technologie in het land kunnen voorzien. Spanje is geen onbekende in cryptocurrency, omdat het een erg populaire marktplaats is voor cryptocurrencies en we hebben recentelijk een aantal interessante innovaties gezien in bijvoorbeeld de uitrol van cryptocurrency-betalingen naar 130 verschillende cafés in Spanje, Spanje’s op een na grootste bank; Banco Bilbao Vizcaya en Argentaria hebben een lening afgesloten met behulp van blockchain-technologie bij Porsche Holdings, een van de grootste autodistributeurs in Europa en ook het Spaanse hernieuwbare energiebedrijf Acciona Energia gaat blockchain inzetten om elektriciteitsopwekking te traceren. Dus Spanje heeft behoorlijk veel werk verzet.


Hoe staat het wereldwijd met de acceptatie?

Frankrijk

Frankrijk is één van de leiders achter het initiatief om de Mediterranean Seven op te zetten. Onlangs hebben we alle mensen enthousiast gemaakt over alle tabakswinkels die bitcoin te koop aanbieden, wat ervoor zorgt dat het bitcoin visualiseert voor een groot publiek van mensen. Maar de grootste opwinding komt vanuit de regering, met 500 miljoen euro die ze naar blockchain-technologie propageren, hopelijk vinden ze een aantal geweldige use-cases voor blockchain-technologie, het land kan daarmee toonaangevend worden. We kunnen hieraan de recente innovaties op het gebied van de ICO-wetgeving toevoegen, maar tegelijkertijd heeft het lagerhuis van het Franse parlement recente amendementen afgewezen, om cryptocurrency gerelateerde belasting te verlichten, maar dat is helaas niet gelukt.


Griekenland, Cyprus en Portugal

Tot nu toe hebben we niet echt enige recente aankondigingen gekregen van een deze drie landen , maar toch maken deze landen deel uit van de Mediterranean Seven en we hopen dat we binnenkort een aantal aankondigingen van hen in de nabije toekomst zullen zien over hoe ze blockchain-technologie gaan integreren.


Wat vindt u van de adoptie van blockchain-technologie en cryptocurrency door deze zeven Europese landen? Vertel ons je gedachten in de comments hieronder.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *